Luottamus ja Paripuntti

26.09.2020

Voisi sanoa, että Paripuntti-treenaaminen on pelkkää fyysisen kunnon ja taitojen kehittämistä. Se kuitenkin parantaa myös parien keskinäistä vuorovaikutusta ja luottamusta.


Paripuntti vaatii joskus haastaviakin liikeyhdistelmiä, joissa tarvitaan yhden kehon sijasta kahta. Tämä tuo treeneihin lisäelementin: jos toinen ei ole hereillä ja keho uinuu, liike hajoaa. Näin ollen treenit vaativat keskinäistä kommunikaatiota ja opettavat toisen kehon tuntemista. Siis vuorovaikutusta, joka kehittää luottamusta.


Luottamuksen avulla pystytte ylittämään itsenne liikkeissä, joihin ette uskoneet pystyvänne. Toisen kanssa luottaa sekä itseensä että pariin.


Tässä esimerkki. Et ole ennen saanut pistoolikyykkyä tehtyä. Paripuntissa saat kuitenkin hieman apua sinua tukevasta parista ja saat hieman avustetun toiston. Näin saat onnistuneen suorituksen mieleesi. Pikkuhiljaa uskallat tehdä myös pistoolikyykkyjä ilman tukea, koska tiedät, että pystyt jo onnistuneeseen suoritukseen parin kanssa.


Näin.


Paripuntti onnistuu parhaiten siis luottamalla toiseen. Sitä se myös fyysisen kunnon ohella edistää. Toimitte siis joukkueena yhdessä ja keskustelu liikkeiden ymmärtämisestä auttaa pärjäämään.


Luottamus paranee paripuntissakin, kun olette samalla viivalla liikkeistä!


Nähdään treeneissä! 😊